Pretraga

heading picture 1

Koncert „Trio flauta“


U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 20. marta 2014. godine, u 19 časova koncert će održati "Trio flauta" u sastavu Suzana Maročik, Karolj Maročik i Aleksandar Ružičić. Trio postoji od 2006. godine, a članovi se naročito posvećuju proširivanju literature kroz prerade i transkripcije raznih dela za ovu vrstu kamernog ansambla (dve flaute i alt-pikolo flauta), kao i njihovom izvođenju. U organizaciji koncerta učestvuju Gradski duvački orkestar, Kulturni centar Zrenjanin i Narodni muzej Zrenjanin.

Biografije:

Suzana Maročik je diplomirala flautu u Beogradu na FMU u klasi prof. Miodraga Azanjca. Od 1983. do 1987. godine kao član umetničkog ansambla "Hor flauta" ostvaruje preko 80 koncerata i javnih snimaka. Dobitnik je nagrada Saveza udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije za izuzetne pedagoške rezultate 1996. i 2002. Radi kao docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" u Čačku.

Karolj Maročik je diplomirao flautu u Beogradu na FMU u klasi prof. Miodraga Azanjca. Od 1978. do 1987. član je umetničkog ansambla "Hor flauta", sa kojim je ostvario veliki broj koncerata i trajnih snimaka. Dobitnik je nagrada Saveza udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije za izuzetne pedagoške rezultate 1996. i 2000. Redovno održava seminare i kurseve i uzima učešće u radu žirija na mnogim takmičenjima flaute i kamerne muzike. Predaje flautu kao vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Aleksandar Ružičić je srednju školu završio je u klasi prof. Karolja Maročika i diplomirao flautu u Beogradu na FMU u klasi prof. Miodraga Azanjca. Ostvario je veliki broj solističkih i kamernih nastupa u najrazličitijim sastavima u zemlji i inostranstvu. Specijalizirao je kamernu muziku na FMU u klasi prof. Gorana Marinkovića. Trenutno radi kao umetnički saradnik na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.